Om natpark.dk

Natpark.dk er et uafhængigt, journalistisk tema-site om de danske nationalparker.

Danmark er et af de sidste lande i Europa, som har oprettet nationalparker. Nationalpark Thy blev udråbt, som den første i Danmark, i 2008, Nationalpark Mols Bjerge blev åbnet i 2009, og den største og, indtil videre, yngste i Europa er Nationalpark Vadehavet, som blev åbnet i efteråret 2010.

To mere, Nationalpark Skjern Enge, der forventes udråbt i år, og Nationalpark Kongernes Nordsjælland, er på vej.

Hovedformålet er nu at standse tilbagegangen i Danmarks biodiversitet senest i 2010”, står der i regeringens ’Handlingsplan for biologisk mangfoldighed og naturbeskyttelse i Danmark 2004-2009’.

Et af de redskaber, som skulle bruges i kampen for den biologiske mangfoldighed, var nationalparker: Danmark iværksætter 7 nationalparkprojekter bl.a. som led i at nå målet om at standse tabet af biologisk mangfoldighed 2010”, står der i handlingsplanen.

Vi undersøger, hvad en nationalpark er, hvorfor vi skal have dem i Danmark, hvad de kan/skal bruges til, og hvad de betyder for natur- og dyreliv.

Projektet er født som hovedopgave (bachelor) i udredende web-journalistik på Journalisthøjskolen i Aarhus i foråret 2011.